WE DESIGN THOUGHTFUL AND CREATIVE SPACES. WE'LL MANAGE EACH STEP OF THE DESIGN AND CONSTRUCTION PROCESS TO MAKE MOVING AND EXPANDING YOUR BUSINESS SIMPLE AND THE COSTS TRANSPARENT.

AND LET YOU GET BACK TO WORK.

The build-out focused on highlighting many of the loft’s original details: restoring the plaster walls and columns, while framing them with modern finishes and accents. 

We covered the bathroom walls, floors and ceiling in an inexpensive tile we found at Home Depot. When making a budget stretch, we sometime rely on an old dictum: "quantity has a quality all it's own."

The neon sign is 10-feet high and rests between the restored base and crown mouldings. 

With Roots in both Nairobi and New York, their HQ needed to reflect the spirit of both.

Because this project had a very strict budget, we got creative with some of our solutions. We created a benching system that was built by local carpenters from butcher block sourced from Ikea. Each desk IS MADE of two butcher block slabs: the first is the tabletop, and the second is cut and half and secured at each side with angles to act as two legs. Dividers were made from matching block, wrapped in felt and nailed to mask the seam between two stations. 

 Lounge

Lounge

 Meditation Space

Meditation Space

 Kitchen Cabinet Refacing 

Kitchen Cabinet Refacing 

To keep costs down, we kept the existing cabinet bodies and replaced the kitchen faces with dead matte, white oak. Different-sized black steel finger-pulls and a black-painted oak backsplash complete the look. 

 Entry

Entry

The wallcovering is a custom printed mural of  Penn Station in NYC – built at the same time, and by the same architects (McKim Mead & White), also at around the turn of the last century. The millwork became a stand-in for the cart: bright yellow cabinetry reminiscent of brightly colored vendors in public spaces. 

We carried the theme of exploiting the company’s history, and penchant for color, throughout the space. The company’s packaging -designed by Pentagram - was the inspiration for the color used throughout the space.

With a strict budget, and a 3 month timeline, we quickly pulled together a team to turn an outdated and dark office into a bright and modern space where this young team wanted to come to work.  

Mammoth_project_6west18th_008.jpg

We expanded the main working area, and created a lounge for informal meetings and an opportunity to take a break from one's desk.To bring texture and depth into the space, we covered the walls in concrete and added warm and flattering lighting. 

Mammoth_project_6west18th_003.jpg
Throw rugs and plants add to the warmth that define the space.
Mammoth_project_6west18th_025.jpg
Mammoth_project_6west18th_023.jpg

We collaborated with a wallcovering company to create custom murals for unique, and budget-conscious bathrooms.

Mammoth_project_6west18th_026.jpg
Mammoth_project_6west18th_011.JPG

We used cabinets from Ikea, and designed custom walnut pulls to create a high-end kitchen on a start-up budget. 

Each meeting room is named for a small business that Bond Street worked with when first opening it’s doors, and is styled to reflect their varied tastes. The main office space ties it all together with a clean, white on white aesthetic and a nod to the industrial past of the building and neighborhood.